Opći uvjeti kupovine

OPĆI UVJETI KUPOVINE

Opći uvjeti kupovine vrijede za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske. Kupac može postati svaka osoba koja prihvaća ove uvjete poslovanja, što se potvrđuje narudžbom artikala. Molimo da nam svoje eventualno neslaganje s uvjetima, bilo u cijelosti ili djelomice, u pismenom obliku dostavite prije svoje prve narudžbe.
Prihvaćanje općih uvjeta kupovine kupac potvrđuje narudžbom artikala putem potpisane narudžbenice ili kupnjom na web shopu.
Zadržavamo pravo na pogrešne navode. U slučaju pogreške mjerodavan je navod operatera. Cijena za jedinicu mjere je konačna cijena u kunama za jedan komad, a uključuje porez na dodanu vrijednost.

Sve slike na WebShopu su ilustrativne prirode. www.ravecon.hr je u vlasništvu tvrtke RAVECON d.o.o.

Prodavatelj proizvoda je RAVECON d.o.o., Ive Paraća 1, 10360 Sesvete, Hrvatska.

Kupac je svaki posjetitelj naše stranice www.ravecon.hr koji se registrira i naruči barem jedan proizvod i dostavi nam tražene podatke ili naruči barem jedan proizvod putem drugih izvora.

Sve slike na WebShopu su ilustrativne prirode. www.ravecon.hr ima pravo na njihovu izmjenu bez prethodne najave.


Naručivanje

Svi proizvodi ponuđeni na našoj stranici naručuju se putem weba. Istaknuta cijena uključuje PDV. Za vrijednosti narudžbe iznad 50 komada dajemo popust ovisno o naručenoj količini. RAVECON d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. Ukoliko RAVECON d.o.o. nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode kontaktirat će kupca i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda. Ostali naručeni proizvodi biti će isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda i dogovora sa kupcem izvršit ćemo povrat novčanih sredstava.


Dostava

Cijena dostave nije uključena u cijenu proizvoda. Troškove dostave plaća kupac. RAVECON d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost vezano za dostavu proizvoda.


Načini plaćanja

Naše proizvode možete platiti na sljedeće načine:

  • gotovinskom uplatom putem opće uplatnice
  • internet bankarstvom

Po primljenoj uplati šaljemo proizvode na Vašu adresu.


Povrat robe

Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen na daljinu (internet trgovina) u roku od 14 dana.
Pravo na povrat proizvoda, u slučaju oštećenja koje nije nastalo prilikom transporta, kupac ima u roku od 14 kalendarskih dana po primitku pošiljke.

Kupac je dužan snositi troškove, koji nastaju kod vraćanja predmeta nabave. O namjeri vraćanja kupac nas mora obavijestiti pismeno najkasnije u roku 14 (četrnaest) kalendarskih dana od primanja robe na kontaktni e-mail: info@ravecon.hr

Troškove vraćanja robe snosi kupac, osim ako je unaprijed pismeno dogovoreno drugačije. Za nastale troškove zbog upotrebe van uvjeta poslovanja ne odgovaramo. Proizvodi moraju biti neupotrijebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži zapakirani. U prilogu mora biti kopija računa. Prodavač će izvršiti povrat cjelokupnog iznosa najkasnije u roku 14 dana od primitka robe na skladište.

U slučaju da niste zadovoljni našom uslugom, odnosno kvalitetom naših proizvoda, imate pravo prigovora u skladu sa čl.10 st.3, Zakona o zaštiti potrošača, „Narodne novine“ br. 41/2014. Obrazac prigovora možete preuzeti ovdje. Navedeni prigovor pošaljite putem pošte ili putem e–mail: info@ravecon.hr

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Povrat robe nije moguć u slučaju da je roba nakon preuzimanja već otpečaćena u skladu sa člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača. Po članku 74. st. 1 Zakona o zaštiti potrošača „Narodne novine“ br. 41/2014.

OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA SKLOPLJENOG NA DALJINU


Zaštita privatnosti

Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno prilikom narudžbe pohranit ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, slanje promotivnih materijala te ono najvažnije – za unaprjeđenje odnosa s kupcima, u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju.

Potpisom na narudžbenici, narudžbom putem weba, narudžbom putem e-maila ili gotovinskom uplatom unaprijed dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u navedene svrhe.


Suglasnost

Kupac je suglasan da mu se tvrtka RAVECON d.o.o. može obraćati pismenim putem, telefonski ili elektroničkom poštom te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novostima u svojoj ponudi. Vaše osobne podatke štitimo sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti fizičkih osoba i obradi osobnih podataka te slobodnom kretanju tih podataka (“GDPR”). Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo u slučaju potrebe i osiguranja pravovremene i kvalitetne isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Imate pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka, a ukoliko više ne želite primati naše materijale dovoljna je pismena obavijest putem e-maila.

Za sva pitanja u svezi zaštite osobnih podataka možete se obratiti na e-mail:info@ravecon.hr. RAVECON d.o.o. jamči da osobni podaci kupaca neće biti dani na uvid i uporabu trećim osobama bez prethodne izričite privole kupaca. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.


Opći uvjeti kupovine odnose se samo na tvrtku RAVECON d.o.o., a stranica “opći uvjeti kupovine” služi jednostavnijem usmjeravanju korisnika ka sigurnoj kupnji.