O nama

Poslovna etika i usklađenost u našem su primarnom fokusu već nekoliko godina i prva smo hrvatska tvrtka koja se aktivno bavi tom temom. Također, jedna smo od najstarijih tvrtki u području savjetovanja pri korištenju EU fondova, što potvrđuje i činjenica da smo korisnici domene www.eufondovi.hr. Također, uz navedeno, naše usluge obuhvaćaju računovodstveno  knjigovodstvenu podršku malim i srednjim poduzećima. 

Trudimo se biti potpora klijentima u izgradnji njihove organizacijske kulture, poboljšanju njihove učinkovitosti i ostvarenju njihovih ciljeva. Analiziramo, stvaramo i predlažemo rješenja, educiramo i potičemo razvoj vještina te poduzetničku konkurentnost svojih klijenata.

Naša misija je poduzetniku pružiti vrhunsku uslugu na jednom mjestu, jer mi to znamo i možemo.

Ravecon d.o.o. je privatna konzultantska tvrtka koja se bavi poslovnim savjetovanjem, strateškim planiranjem, organizacijskim razvojem i upravljanjem projektima. Ukoliko zatrebate, pomoći ćemo Vam pronaći programe za financiranje Vaših projekata, formirati stručne timove, izraditi projektnu dokumentaciju te nadzirati i uspješno provesti projekte. Pružit ćemo Vam uslugu izrade financijskih i poslovnih planova i studija, educirati i savjetovati vaše zaposlenike.

Poštujući činjenicu da je svaki projekt privremena i jedinstvena aktivnost koja se provodi za ostvarenje unaprijed definiranog rezultata, i mi ćemo Vama pristupiti s punom pažnjom poštujući vašu privatnost, osobne podatke, unikatnost, individualne karakteristike i zahtjeve, a sve u cilju održivog razvoja i ostvarenja Vaših poslovnih ciljeva. Naš tim će Vam nastojati pružiti cjelovitu uslugu temeljenu na dosadašnjem iskustvu, kontinuiranoj edukaciji i praćenju tržišta.

Svi naši korisnici nama su jednako važni te uživaju visokokvalitetan i profesionalan pristup. Od manjih prema većima, od privatnih prema javnima. To su jedinice lokalne samouprave, gradovi i općine, privatna poduzeća, udruge, vladine i nevladine organizacije i institucije koje inzistiraju na nesebičnom i požrtvovnom poslovnom odnosu. Pozitivne reakcije i pohvale koje dobivamo tijekom i nakon završenih suradnji, edukacija i projekata daju nam do znanja da u tome i uspijevamo. To nam ulijeva sigurnost da se bavimo pravim poslom na pravi način. Tako ćemo i nastaviti.

Naš tim čine stručnjaci i vanjski suradnici iz različitih područja gospodarstva, ekonomije, socijalne zaštite i ekologije. Naši konzultanti posjeduju vrijedno višegodišnje iskustvo u mnogim granama gospodarstva, a veselimo se novim industrijskim područjima, tehnologijama i branšama koje nam pomažu da držimo korak s vremenom u kojem živimo.

Etički kodeks

Među glavne odlike svake suvremene tvrtke ubrajaju se i jasno uređena pravila profesionalnosti i etičnosti. Tvrtka Ravecon je stoga u svojim svakodnevnim nastojanjima da bude još bolja, profesionalnija i modernija donijela i Etički kodeks – načela poslovnog ponašanja. Ovim kodeksom regulirana je sigurnost i pouzdanost poslovanja s ciljem postizanja međusobnog povjerenja, temeljenja rada na znanju i iskustvu te maksimalne usmjerenosti prema korisnicima. Odredbe Etičkoga kodeksa se bez iznimke primjenjuju na sve zaposlenike tvrtke Ravecon i njegove vanjske suradnike. Pridržavanje odrednica Etičkoga kodeksa čini samo jednu u nizu aktivnosti usmjerenih na povećanje kakvoće rada Ravecona. Tvrtka Ravecon potpisnica je Kodeksa etike u poslovanju, koji je Skupština Hrvatske gospodarske komore potvrdila Odlukom od 23. svibnja 2005. godine, te je spremna pridržavati se pravila Kodeksa prihvaćanjem svih prava i obveza koje iz toga proizlaze.

Ovdje možete vidjeti Povelju Kodeksa etike u poslovanju.

Misija

Pomoći organizacijama u javnom i privatnom sektoru te malim, srednjim, ali i velikim kapitaliziranim poduzećima, ostvariti svoju dugoročnu financijsku, ekonomsku i operativnu viziju.

Naša je svrha odgovoriti na svakodnevne upite i interese naših klijenata te ih redovno obavještavati o mogućnostima unaprjeđenja njihovog poslovanja. U partnerstvu s našim klijentima na taj način klijentima pružamo podršku u klasičnim poslovnim i financijskim rješenjima s ciljem njihovog održivog razvoja.

Vizija

Biti poslovno savjetovalište s izuzetnom uslugom za klijenta, praktični računovodstveni i etički servis za tvrtke u Hrvatskoj i regiji.

Našu ćemo viziju postići samo izgradnjom takve kulture tvrtke koja će privući najbolje ljude sposobne za rad na najtežim problemima uz svakodnevno poštivanje etičkih standarda.

Naš tim

Robert Ravenšćak, mag.oec

Robert Ravenšćak, mag.oec

direktor

Rođen sam 1969. godine u Zagrebu. Magistar sam ekonomije. Slijedom obrazovanja i višegodišnjeg radnog iskustva na rukovodećim pozicijama srednjeg i visokog menadžmenta u domaćim i stranim kompanijama, vrlo sam dobro upoznat sa svim poslovnim procesima unutar jednog poduzeća. Certificirani sam menadžer za izradu i provođenje projekata financiranih iz EU fondova te certificirani auditor za ISO 37001 i ISO 19600 sustave upravljanja. Imam svjedodžbu Certified Compliance and Ethics Professional – International (CCEP-I), Leading Professional in Ethics and Compliance (LPEC) te glasnogovornika i menadžera za odnose s javnošću. Član sam Hrvatskog zavoda za norme i predsjednik Hrvatske udruge za etiku, društveno odgovorno ponašanje i razvoj antikorupcijske svijesti te jedan od osnivača Instituta za promociju poduzetništva. Bivši sam predsjednik Odbora za razvoj i promociju internet trgovine u HGK. Posjedujem široko znanje iz područja upravljanja malim i srednjim poduzećima, javnim poduzećima, marketinga, prodaje te upravljanja ljudskim resursima.

Strastveni sam sportaš. Nakon dugogodišnjeg bavljenja judom, danas trčim, vozim bicikl, plivam, igram mali nogomet i košarku. Godine iskustva kao DJ prerasle su u ljubav prema glazbi općenito. Veliko zadovoljstvo pričinjavaju mi enologija i kulinarstvo, a dobra knjiga ili film također nisu na odmet.

Valentina Miroslavić, bacc.oec.

Valentina Miroslavić, bacc.oec.

računovođa i financijski savjetnik

Rođena sam 1980. godine u Kutini. Moji roditelji okarakterizirali su me osobom talentiranom više za društvene nego prirodne predmete, stoga je i moje obrazovanje išlo u tom smjeru. Osoba sam koja konstantno radi na sebi i željna je novih znanja. Podpredsjednica sam Hrvatske udruge za etiku, društveno odgovorno ponašanje i razvoj antikorupcijske svijesti. Certificirani sam auditor za ISO 37001 i ISO 19600 sustave upravljanja. Stručnjak sam zaštite na radu. Ovlašteni sam zastupnik u osiguranju i računovođa. Završila sam studij Računovodstvo i financije na RRiF visokoj školi za financijski menadžment. Aktivni sam govornik engleskog jezika, a trenutno učim portugalski. Pohađala sam mnoge seminare, radionice i tečajeve vezane za EU fondove, poduzetništvo i financije.

U slobodno vrijeme rado vozim bicikl, šetam, igram badminton, plešem, crtam, čitam, slažem puzzle, rješavam križaljke…
Budući da volim mudre izreke, evo jedne za kraj: „Svatko od nas ima život kakav zaslužuje, jer svatko od nas svakodnevno čini izbore.“ (autor nepoznat).

Damir Golubić, mag.pol.

Damir Golubić, mag.pol.

savjetnik za EU fondove

Rođen sam 1986. godine u Zagrebu gdje sam završio opću gimnaziju, a potom upisao Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Magistar sam političkih znanosti sa završenim smjerovima: Politički sustav Hrvatske i Komparativne politike.

Radno iskustvo prije dolaska u Ravecon skupljao sam u Ministarstvu socijalne politike i mladih, u Službi za međunarodnu suradnju. Moje obveze ponajviše su bile vezane uz rad Agencije za mobilnost i programe Europske unije te provedbu programa Mladi na djelu, ali također i uz provedbu međunarodnih ugovora iz djelokruga Ministarstva koji se odnose na Ujedinjene narode, Vijeće Europe, Europsku uniju i Uniju za Mediteran. Također sam sudjelovao u organizaciji sastanaka, konferencija i međunarodnih skupova, što je uključivalo komunikaciju s veleposlanstvima, stranim delegacijama i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova. Završio sam program međunarodno priznatog informatičkog obrazovanja za ECDL specijalista. Engleskim jezikom služim se aktivno u govoru i pismu te posjedujem diplomu B2 poslovnog engleskog jezika. Organizirao sam i pohađao više domaćih i međunarodnih savjetovanja i edukacija na temu EU fondova.

U slobodno vrijeme, od sportova, najviše se bavim košarkom i nogometom, dok mi je čitanje zanimljivih knjiga najbolji način opuštanja. Ipak, najdraži hobi je ples, kojim se bavim posljednjih nekoliko godina te nastupam na raznim festivalima, promocijama i humanitarnim događanjima.

Mirjana Štuljan, mag.rel.publ.

Mirjana Štuljan, mag.rel.publ.

voditeljica ureda

Rođena sam 1989. godine u Varaždinu i odrasla u Remetincu, malom selu pokraj Novog Marofa. Završila sam srednju elektrostrojarsku školu u Varaždinu kao grafičar-dizajner multimedijalnih sadržaja. Logičan slijed daljnjeg školovanja bio je multimedija, te sam u Multimediji na Veleučilištu Varaždin stekla zvanje stručni prvostupnik multimedije. Na Sveučilištu Sjever nastavila sam obrazovanje, smejr “Odnosi s javnostima“ gdje sam stekla akademski naziv zvanja magistra odnosa s javnostima.

U slobodno vrijeme kad nisam na internetu volim pročitati dobru knjigu, družiti se s najbližima te uređivati sve što mi „dođe pod ruke“. Rečenicu koju obožavam a ujedno i vjerujem u nju jest; Ništa nije slučajno… Kužimo se, zar ne? 😊