Računovodstvo i financije

Cjelovita usluga u vezi s financijskim dijelom poslovanja koja uključuje usluge knjigovodstva i/ili računovodstva, financijskog i poreznog savjetovanja te izradu poslovnih planova i investicijskih studija prema zahtjevima potpornih i kreditnih institucija.

Obuhvat i cijena usluge ovise o veličini društva, djelatnosti, broju zaposlenih, poreznim evidencijama, te količini posla koju treba obaviti. Svi dodatni zahtjevi kao što su dodatni izvještaji, poslovno, financijsko ili porezno savjetovanje, pravna pomoć, izrada izvještaja na engleskom ili njemačkom jeziku, rad u računovodstvenom softveru klijenta, povremeni rad na lokaciji klijenta i sl. dodatno se ugovaraju i naplaćuju.

TRGOVAČKA DRUŠTVA

Usluga za mikro, mala i srednja društva, neovisno o pravnom ustrojstvu.

OBRTI

Usluga za klasične, sezonske, te paušalne obrte.

OPG-ovi

Usluga za obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji su obveznici vođenja poslovnih knjiga.

Naše usluge

Pomažemo ostvarenju planiranih rezultata

Temelj naše usluge je klijentovo shvaćanje da računovodstvo nije obično natipkavanje brojeva, već da mu ono, temeljem analize evidentiranih knjigovodstvenih dokumenata, pomaže donijeti ispravne i pravovremene poslovne odluke. U tom smislu, kao računovođe, mi smo jedan od najvažnijih poslovnih partnera naših klijenata. Mi smo njegova desna ruka i suradnja s nama nije trošak već dobit. Klijentu štedimo vrijeme i novac. To je naša misija. Klijenta čuvamo od loših poslovnih poteza, savjetujemo ga i doprinosimo njegovoj održivosti i maksimiziranju njegovog rezultata poslovanja.

Trgovačkim društvima i obrtima koji nemaju interne računovodstvene odjele nudimo kompletnu uslugu knjigovodstva i računovodstva te financijskog i poreznog savjetovanja. Knjigovodstvene usluge obuhvaćaju evidenciju poslovne dokumentacije nastale temeljem poslovnih događaja u skladu sa zakonskim odredbama. Računovodstvene usluge podrazumijevaju analizu ranije obrađene knjigovodstvene dokumentacije te, temeljem analize koja upućuje na propuste, sastavljanje financijskih i drugih izvještaja s ciljem adekvatnih rješenja za unaprjeđenje poslovanja.

OPG-ovima pak, zbog čestih slučajeva ulaganja iz bespovratnih sredstava EU te propisa koji tako zahtijevaju, savjetujemo vođenje računovodstvenih podataka po profitnim centrima u svrhu lakšeg, transparentnijeg i bržeg praćenja svakog od projekata.

Uslugu je moguće ugovoriti u paketu, u paušalnom iznosu ili pojedinačno za određenu vrstu usluge.

Financijsko savjetovanje

Izrada strateških dokumenata

 

Poduzetnici su često zauzeti svakodnevnim poslovnim obvezama pa gube iz vida planiranje i dugoročne ciljeve putem izrade strateških dokumenata manjeg ili većeg obujma. No, postoje trenuci kada isti postaju neophodni.

Strateško planiranje je temeljna procjena sadašnjeg poslovanja te realna projekcija poslovne budućnosti s ciljem odabira najbolje strategije za klijenta. Pri planiranju je potrebno dobro poznavati klijentovo okruženje, veze s okruženjem, kao i sam poslovni sustav. Strateški dokument mora odgovoriti na mnoga pitanja te rezultirati izborom strategije kao načinom za ostvarenje poslovnih ciljeva potkrijepljenih izračunom očekivane profitabilnosti poslovanja kroz niz uobičajenih statičkih i dinamičkih pokazatelja.

Investicijska studija, kao najčešći oblik strateškog dokumenta, prethodi konačnoj odluci o ulaganju. Poznata je i pod nazivom studija izvedivosti, studija isplativosti, investicijski program ili feasibility study. Ona sadrži cjelovito i potanko razrađeno obrazloženje o ulaganju s ocjenom očekivanih učinaka i investicijskih opcija koje donosi poslovna budućnost s ciljem pronalaska pozitivnih ishoda ulaganja. Sadržaj investicijske studije odgovara i prilagođen je zahtjevima HBOR-a, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te strukturi koju traže domaće i inozemne poslovne banke i fondovi.

Neki korisnici naših računovodstveno financijskih usluga

„Vaša poslovnost treba služiti kao primjer. Atmosfera otvorenosti, podrške, poticajnosti, razmjene iskustava i ideja daje sigurnost pri radu na svakom novom projektu.“

Vaveda d.o.o.

„Vrlo sam zadovoljan sa suradnjom i stručnošću ljudi iz RAVECON-a. Jako su susretljivi, ljubazni i beskrajno strpljivi.“

 

Obrt Tudor

„Zanimljivi, poticajni i profesionalni su najbolji izrazi koji opisuju karakteristike tima RAVECON.“

 

OPG Damjanić Ivan

Kontaktirajte nas

Za više informacija ili detaljniju ponudu vezanu za uslugu računovodstva i financija, molimo kontaktirajte nas putem kontakt obrasca, mailom ili telefonom.

upiti@ravecon.hr

+385 1 2079 306

Bjelovarska ulica 38a , 10360 Sesvete / Zagreb

Radno vrijeme / pon-pet 7:30 - 15:30 / subotom ne radimo

13 + 15 =